Техникалык тапсырма

Автор: admin2 от 4-06-2014, 10:00, посмотрело: 725

0

 

Орта білім беру ұйымдарында

білім алушыларды тамақтандыруды

ұйымдастыру бойынша көрсетілетін

қызметтерді берушілерді таңдау жөніндегі

конкурстық құжаттамаға

2-қосымша

Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды

ұйымдастыру бойынша көрсетілетін қызметтерді берушіні таңдау

бойынша конкурстық құжаттамаға

техникалық тапсырма

«№156 жалпы білім беретін мектеп» коммуналдық мемлекеттік мекемесі оқушыларын тамақтануын ұйымдастыру бойынша қызмет Өжет ыкшам ауданы, Әуезов көшесі 48 мекенжайы бойынша орналасқан орта білім беру ұйымының оқушыларына көрсетілуі тиіс, барлығы 2946 оқушы, оның ішіндегі 1393 бастауыш мектеп оқушыларын 31.12.2014ж. мерзімге дейін бюджеттік қаражат есебінен 29680357 теңге сомасына тегін тамақтанумен қамтамасыз ету керек.

Күн сайын ас мәзірін жұғымдылық, теңгерімділік, қауіпсіздік талаптарына сәйкес оқушылардың жас ерекшеліктерін ескере отырып, міндетті түрде бірінші-үшінші тағамдарды дәрумендірумен конкурстың ұйымдастырушысы әзірлейді және халықтың санитарлық –эпидемиологиялық саулығы саласындағы уәкілетті органмен келісіледі.

- әлеуетті өнім беруші талаптарды қамтамасыз етуі тиіс;

- тұтынушылар кепіл болатын тағамдар мен тамақтарды кезеңдерінде санитарлық нормалар мен ережелерді сақтау үшін қажетті жағдайлар жасау;

- денсаулығының жағдайы бойынша рұқсаттары бар, кәсіби, гигиеналық даярлықтан және аттестаттаудан өткен тұлғаларды жұмысқа қабылдау;

- әрбір қызметкердің медициналық кітапшасының болуы;

- жұмысқа тұру кезінде алдын ала және барлық қызметкерлердің мерзімдік медициналық тексерулерден уақытында өтуі (медициналық мекемелермен келісім);

- күн сайын қажетті құжаттаманы жүргізу (бракераждық журналдар, персоналды ірің және тыныс органдарының өткір ауруларына қарау журналы және басқа құжаттар);

- Қазақстан Республикасының қолданыстағы заңнамасына, санитарлық ережелеріне, гигиеналық нормативтерге сәйкес қызметкерлер еңбектерінің жағдайлары;

- Қызметкерлерді үш жиынтықтан кем емес арнайы киіммен және бас киіммен қамтамасыз ету;

- Технологиялық, тоңазытқыш, желдеткіш және басқа жабдықтардың тиісті деңгейде жұмыс істеуі қамтамасыз ету және жұмыстың басталуы алдында жыл сайын тексеріс жүргізу;

- Өндірістік құралдардың, ыдыстың, жуатын және залалсыздандыратын құралдардың (ҚР қолдануға рұқсат етілген) және материалдық –техникалық жарақтандырудың басқа да заттарының жеткілікті мөлшерінің болуы;

- Жүргізілген жұмыстар туралы актінің болуымен дезинфекция, дезинсекция және дератизация бойынша іс-шараларды жүргізу;

- Алғашқы медициналық көмек көрсету үшін аптечкалардың болуы және оларды уақытында толтырып отыру;

- Семинарлар, әңгімелесулер, лекциялар өткізу жолымен персоналмен санитарлық-ағартушылық жұмыс ұйымдастыру;

- Өрт сөндіру құралдарының болуы. Ыстық тамақ қызметтері бойынша бірінші рет қатысып жатқан әлеуетті өнім жеткізушілер кепіл ұсынуға құқығы бар;

- Азық блогына келіп түсетін азық-түлектер азық-түлік шикізаты мен азық –түлік өнімдеріне қойылатын гигиеналық талаптарға сәйкес келуі тиіс және шығарылған күні, өнімнің сақталу мерзімі мен жағдайларын көрсете отырып, шығарылғаны, сапасы мен қауіпсіздігін куәландыратын құжаттары болуы тиіс.

Ілеспе құжатты өнімді таратуды аяқтағанға дейін сақтауы тиіс.

- Қызметті көрсету кезіндегі негізгі өнімдерінің сапасына сертификаттардың болуы;

- Дайын тамақты босату тек сынама жасалғаннан кейін ғана жүзеге асырылады. Тағамдарды құрамында үш адамнан кем емес құрамдағы бракераждық комиссия органолептикалық көрсеткіштер бойынша (сынама тамақ дайындалған ыдыстан тікелей алынады) жүргізеді: медициналық қызметкер, тамақ блогының қызметкері және білім беру мекемесі әкімшілігінің өкілі. Бракераж нәтижесі осы санитарлық ережелердің 12 қосымшасына сәйкес «дайын кулинарлық өнімдерді бракераждау журналына» тіркеледі.Тағамды дайындау технологиясы бұзылған кезде, сондай-ақ дайын болмаған жағдайда, анықталған кулинарлық кемшіліктер жойылғанға дейін тағам жіберуге босатылмайды.

- күн cайын жұмыс басталудың алдында медициналық қызметкер білім беру мекемесінің қоғамдық тамақтануды ұйымдастыратын қызметкерлердің қол терісінде және дененің ашық жерлерінде ірің ауруларының, сондай-ақ ангина, жоғары тыныс алу мүшерінің қатаралды көріністерінің болмауын тексереді.

- Сақтаудың ерекше жағдайларын талап ететін тез бұзылатын азық өнімдерінің сақталу жағдайлары мен сақтау мерзімдерін бақылау мақсатында осы санитарлық ережелердің 11 Қосымшасына сәйкес термометрлерді пайдаланумен (сыныптан басқалары) тоңазытқыш жабдықтарында сақтаудың температуралық режимін бақылауды жүргізеді;

- Технологиялық үдерістің сақталуын бақылау мақсатында дайындалған тағамдардың әрбір партиясынан тәуліктік сынама алынады. Тәуліктік сынаманы алуды осы санитарлық ережелердің 8 тармағындағы сынамаларды алу бойынша ұсыныстарға сәйкес азық блогының ( аспаз) қызметкері жүзеге асырады. Тәуліктік сынамалардың дұрыс алынуына және сақталу жағдайларына бақылауды медициналық қызметкер жүзеге асырады;

- Өндірістік ортаның заттар болып табылатын жабдық, мүлік ыдыс, тара қоғамдық тамақтандыру ұйымдарына қойылатын санитарлық –эпидемиологиялық талаптарға сәйкес келуі тиіс және белгіленген тәртіпте азық өнімдерімен байланыста болу үшін рұқсат етілген материалдардан орындалуы тиіс;

- Өндірістік үй-жайларда орнатылған барлық технологиялық және тоңазытқыш жабдықтардың барлығы тиісті жұмыс жағдайында болуы тиіс және жыл сайын оларды тексерістен өткізіп отыру керек;

- Қандай да бір технологиялық жабдық істен шыққан кезде ас мәзіріне енгізу керек және дайын тағамдарды өндіру кезінде осы санитарлық ережелердің талаптарының сақталуын қамтамасыз ету керек;

- Осы санитарлық ережелердің талаптарына сәйкес жуу және залаласыздандыру ережелерін сақтау мақсатында бір отыратын орынға үш жиынтықтан кем емес есебі бойынша жеткілікті мөлшерде асхана ыдыстарымен және құралдарымен, сондай-ақ тарату желісінің маңында оны сақтау үшін шкафтармен қамтамасыз ету туралы міндеттеме хат;

- Азық өнімдерімен пайдалану барысында қауіпсіздік талаптарына жауап беретін форфорлық, фаянс және шыны ыдыстар ( тарелкалар, бокалдар) қолданылады. Асхана ыдыстар дайын тағамдарды дайындау және сақтауға арналған ыдыс тот баспайтын болаттан және (немесе) гигиеналық қасиеттері бойынша ұқсас материалдан жасалуы тиіс;

- Формасын өзгерткен, шеттері сынған, сызат түскен, эмалі бұзылған асхана және асүйлік ыдысты, алюминийден жасалған асхана құралдарын; пластмассадан және баспақталған фанерадан жасалған тақтайларды; сызат түскен және механикалық зақымданған тақтайшалар мен ұсақ ағаш құралдарын пайдалануға тыйым салынады;

- Оқушылардың тамақтану кестесін сақтау;

- Кассалық аппараттардың болуы;

- Азық өнімдерін және азық-түлік шикізатын жеткізу Тұтынушылардың құқықтарын қорғау басқармасы беретін қорытындысы бар мамандандырылған машиналарда жүргізілуі тиіс. Жүргізуші мен экспедитордың жеке медициналық кітапшалары болуы тиіс.

- Оқушылардың тамақтануында тыйым салынған тағамдарды, сондай-ақ газдалған және алкогольсіз энергетикалық сусындарды, чипсыларды, сухарилерді және құрамында генномодификацияланған ингридиенттер бар тамақ өнімдері болдырмау туралы міндеттері

- Мектептегі асүйлік жайға жыл сайын қажеттілікке байланысты міндетті жөндеу жұмыстарын жүргізу;

04.06.2014ж.

«№156 ЖББМ» КММ директоры: А.К.Умурзакова М.О.

 

шаблоны для dle

Категория: открытый конкурс

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
 
best uk casinos online mature dating sites reviews секс чат пары sex dating site review free dating sexchat rooms